OKULUMUZ

5. - 8. Sınıflar:

Ortaokul sınıflarında SBS’ ye yönelik akademik yeterlik ve destek programlarının yanı sıra, öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklerine uygun hobi kulüp çalışmaları ve sosyal etkinlikler uygulanır. 7. ve 8. sınıflarda aylık 24 saat olarak yapılan SBS destek programı, öğrencilerin temel bilgi donanımı ve test tekniği becerilerini geliştirmeyi amaçlar. GKV Özel İlköğretim Okulunda Bilgisayar Destekli İngilizce ve ikinci yabancı dil olarak Almanca eğitimi, alanında uzman ve deneyimli bir öğretmen kadrosu ile verilmektedir.

Ortaokul 6. ve 7. sınıflarımızda Salı günleri öğleden sonra “hobi kulüp” etkinlikleri yapılmaktadır. Öğrencilerimizin sınav, ödev ve not kaygısı olmaksızın yeteneklerini ve sosyal kişiliklerini geliştirmelerine imkân sağlayan hobi kulüp çalışmalarında gerçekleştirilen etkinlik ve ürünler belirli gün ve haftalar, şenlik ve festival gibi çeşitli ortamlarda diğer öğrencilere ve velilere sergilenmektedir. “basketbol kulübü, bilişim teknolojileri kulübü, bilim ve proje kulübü, bilimsel deneyler kulübü, destination imagination kulübü, eko okullar programi, fotoğrafcilik kulübü, halk oyunlari ve modern dans kulübü, drama kulübü, kisa film kulübü, dinamik matematik kulübü, müzik kulübü, masa tenisi kulübü, karikatür çizme kulübü, resim kulübü, satranç kulübü, lego kulübü, akil oyunlari kulübü” okulumuzda etkin olan sosyal kulüplerdir.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulunda akademik başarı bilimsel temellere dayalı ölçme ve değerlendirme yöntemleri ve profesyonel düzeyde hazırlanan çalışma yaprakları, konu tarama ve deneme testleriyle saptanarak, öğrencilerin başarıları bireysel ve grup düzeyinde izlenir. Sınav sonuçları öğrencilere öğrenme ve başarı durumlarına ilişkin dönük sağlamak amacıyla kullanılarak konu eksiklikleri giderilir.